Από θέση πανικού… σε εκβιαστικές κινήσεις!

Φαίνεται δεν βγαίνουν τα… κουκιά στον βουλευτή που “μαγείρεψε” χρίσματα στην Καρδίτσα και βρίσκεται προ αδιεξόδου.

Οι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στον εκλεκτό του, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως στην υπόθεση Δήμος δεν χωρούν κομματικά παιχνίδια, παλαιοκομματικές συνήθειες και τακτικές. Μέσα στον πανικό της διαφαινόμενης αποτυχίας καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις, εκβιαστικές και προκλητικές για πολιτευτές και ψηφοφόρους του κόμματος. Εκμεταλλευόμενος και την δεινή θέση της ΝΟΔΕ που δεν είναι σε θέση να αντιδράσει, ζήτησε (ανήκουστο για μια δημοκρατική κοινωνία) να υπογράψουν οι πολιτευτές της Ν.Δ. στην Καρδίτσα ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα που ο ίδιος υπέδειξε. Οι πολιτευτές εξαπατήθηκαν στην ουσία και εξαναγκάσθηκαν να υπογράψουν ένα έγγραφο κατόπιν τάχα εντολής Αυγενάκη που ούτε καν ημερομηνία δεν έφερε.

Καταρχήν η κίνηση αυτή μόνο ως κίνηση πανικού μπορεί να χαρακτηρισθεί η οποία ταυτόχρονα φανερώνει την έμμεση παραδοχή και από τον ίδιο ότι η Ν.Δ. δεν έδωσε κανένα χρίσμα. Καθίσταται δηλαδή φανερό ότι με την κίνηση αυτή ο βουλευτής στοχεύει να «νομιμοποιήσει» στο κόμμα τις ενέργειες που απέδωσαν το χρίσμα στον κ. Τσιάκο. Αν υπήρχε από το κόμμα επίσημο χρίσμα, τότε δεν θα ήταν απαραίτητο να ζητηθεί η επιβεβαίωση της στήριξης από τους πολιτευτές διότι θα ήταν αυτονόητη. Επί πλέον η μεθοδολογία αυτή είναι εκβιαστική και προσβλητική απέναντι τους πολιτευτές, αφού άφησε να εννοηθεί πως από την υπογραφή εξαρτάται εν πολλοίς η θέση τους στο ψηφοδέλτιο. Αυτή η κίνηση όμως περιχαρακώνει τους διεκδικητές, όχι μόνο στο Δήμο, αλλά και στην Περιφέρεια, αφού τους στρέφει όλους εναντίων όλων. Είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο ενδιαφέρεται μόνο για την δική του επιβίωση αδιαφορώντας για το μέλλον της Καρδίτσας και του λαού της. Αδιαφορεί για το ότι ίσως χαθούν τα πάντα, δεν νοιάζεται αν υποφέρουν οι πολίτες αρκεί να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος.

Εμείς μένουμε μακριά από τέτοιου είδους τακτικές, τις αναδεικνύουμε για να γνωρίζει η κοινωνία, τις καταδικάζουμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει ανεπηρέαστος από τέτοια πολιτικά παιχνίδια και να αποφασίσει με άλλα κριτήρια ποιον θα επιλέξει ώστε να μπορέσει επιτέλους να δει την πόλη του σε μια τροχιά ευημερίας.

Κώστας Γκαβογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας