"Η Καρδίτσα αλλάζει εποχή!"

Μια απλή ανακήρυξη υποψηφιότητας μετατράπηκε από την προσέλευση του κόσμου σε προεκλογική συγκέντρωση.

Πάνω από πεντακόσιοι συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν και δικαιολόγησαν την αισιοδοξία που επικρατούσε στις τάξεις του συνδυασμού «ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» του Κωνσταντίνου Γκαβογιάννη. Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτοί που αναγνωρίζουν την αξία της συγκεκριμένης υποψηφιότητας αλλά και επιφανή στελέχη της ΝΔ που (παρόλο που το κόμμα δεν έχει δώσει χρίσματα και στηρίξεις) παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο πρώην πολιτευτής Νίκος Παππάς, το μέλος της πολιτικής επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος Μουζακίου Σοφία Τόλια, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάρισας Αθανάσιος Παιδής, ο περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων Βασίλης Αναγνωστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Χρυσάνθη Γάλλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος και άλλο πολλοί. Χαιρετισμό έστειλε ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Παύλος Σιούφας. Ο ίδιος ανάμεσα σε πλήθος χειροκροτήματων, όχι μόνο κατέθεσε την υποψηφιότητα του και παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού, αλλά ανταποκρινόμενος στο πλήθος του κόσμου έδωσε και το στίγμα των σκέψεων του για τη δική μας Καρδίτσα που πρέπει να έχουμε.


 

 

Συγκεκριμένα:

Η ομιλία του Κώστα Γκαβογιάννη:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

Φίλες  και φίλοι Καρδιτσιώτες  και Καρδιτσιώτισσες  σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που σήμερα με τιμάτε ιδιαίτερα με την παρουσία σας. Είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο όσοι βρισκόμαστε σ’ αυτή την αίθουσα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας θέλουν ένα Δήμο ισχυρό, καινοτόμο, πρωτοποριακό και κυρίως ένα δήμο που να είναι στην υπηρεσία των Δημοτών του. Το γεγονός ότι όλοι εμείς  μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες είναι πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα  για το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτή είναι η δική μου αγωνία!  Αυτή και η δική σας! Αυτός είναι ο σκοπός μου – ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ! Αυτό μοιραζόμαστε σήμερα και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε από εδώ και πέρα.

Οι τραγικές για τη χώρα οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων δημιούργησαν αλλεπάλληλα προβλήματα που είχαν μεγάλο αντίκτυπο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη  κακές επιλογές, ανταγωνισμοί και κακοί χειρισμοί έχουν βάλει τις προοπτικές της Καρδίτσας και τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να έχει σαν τόπος στα αζήτητα.

Ο Δήμος μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και είναι κοινή διαπίστωση ότι  όχι μόνο δεν έχουν αξιοποιηθεί αλλά  δεν έχουν καν αναζητηθεί. Κανείς - τα τελευταία χρόνια δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει να αναρωτηθεί  να σκεφτεί έστω:

Γιατί ο Δήμος μας δεν είναι πρότυπο Ανάπτυξης;

Γιατί ο Δήμος μας δεν έδωσε τη μάχη ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο ασφαλής;

Γιατί ο Δήμος μας να είναι ουραγός των εξελίξεων όπως στην ψηφιοποίηση, στην καινοτομία, στην απορρόφηση κοινοτικών  πόρων κτλ;

Γιατί αυτός είναι ο βασικός ρόλος του κάθε Δήμου και όχι φιέστες, κορδέλες, φόροι, πρόστιμα  και μεγάλα λόγια .

Φίλοι μου σαν άτομο που δραστηριοποιούμαι όλη μου τη ζωή στην Καρδίτσα θέλω αυτός ο τόπος να αποκτήσει επιτέλους ότι πραγματικά αξίζει. Γνωρίζω όμως ότι τίποτα δεν χαρίζεται  αν δεν το διεκδικήσουμε, αν δεν αγωνιστούμε γι’ αυτό και αν δεν έχουμε κατασταλάξει τελικά, τι θέλουμε και ποιος είναι ο χαρακτήρας της πόλης μας.

Να αναζητήσουμε τα θετικά στοιχεία της πόλης μας και να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε κάθε τι αρνητικό.

Ως δημότης Καρδίτσας όπως και εσείς βίωσα και βιώνω τα προβλήματα της πόλης μας καθημερινά! Μελέτησα τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν. Συγκέντρωσα και συγκεντρώνω τους προβληματισμούς και θέλω και τις δικές σας προτάσεις, γιατί πιστεύω ότι αυτά δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά η σύγκλιση διαφορετικών απόψεων ως αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου. Αυτές οι αδυναμίες η υστέρηση και η στασιμότητα με μελέτη και σχεδιασμό μπορούν να μετατραπούν σε αναπτυξιακή δυναμική με τελικό  όφελος για το δήμο και όλους τους δημότες του.

Χρειαζόμαστε ένα δήμο με ανοιχτούς ορίζοντες. Χρειαζόμαστε ένα δήμο δημιουργικό και εξωστρεφή. Χρειαζόμαστε ένα δήμο καινοτόμο, διαδραστικό, αλληλέγγυο,  για τους πολίτες του και να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Χρειαζόμαστε ένα δήμο φιλικό.

Χρειαζόμαστε ένα δήμο υπηρέτη των δημοτών του. Ελάχιστα από αυτά είχαμε ως τώρα στον τόπο μας !

Ήρθε η ώρα όμως να αγωνιστούμε όλοι μαζί ώστε όλα αυτά  να γίνουν πράξη και η Καρδίτσα όχι μόνο να πάψει να είναι ο ουραγός της Θεσσαλίας αλλά να βγει μπροστά και να δείξει το νέο δρόμο!

Οι παραπάνω προβληματισμοί  με οδήγησαν σήμερα εδώ κοντά σας να σας δηλώσω ότι μαζί και με άλλους συνεργάτες δημιουργήσαμε την αυτοδιοικητική  κίνηση  ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ώστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές να διεκδικήσουμε το Δήμο. Το Δήμο της Καρδίτσας μας και με τη δική σας  στήριξη και συμμετοχή να κερδίσουμε. Θα κερδίσουμε ΟΛΟΙ και πολύ περισσότερο ο τόπος μας.

Φίλες και φίλοι αυτή την απόφαση δεν την πήραμε τυχαία. Είμαι βέβαιος ότι έχω τη γνώση, το όραμα και τη διάθεση για να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε!!!

Έχω απόλυτη συνείδηση των ευθυνών που αναλαμβάνω καθώς και γνώση του συνόλου των προβλημάτων και αναγκών της πόλης μας. Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε την ημέρα των εκλογών ολοκληρωμένο τον προγραμματισμό δράσης μας.Είναι στο χέρι μας να τολμήσουμε και να πετύχουμε. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το Δήμο μας υπολογίσιμο και δυνατό.

Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί γνωρίζοντας τον εαυτό μου σας βεβαιώνω ότι  στα έργα είμαι πολύ καλύτερος από ότι στα λόγια. Γιατί ξέρω τι σημαίνει  _   σκληρή δουλειά, καθημερινός αγώνας και συνεχής προσπάθεια.

Σας καλώ λοιπόν από αυτό εδώ το βήμα _ να στηρίξετε το κοινό μας όραμα για μια Καρδίτσα από την αρχή, σύγχρονη, καινοτόμα και πρωτοπόρο. Την Καρδίτσα που όλοι ονειρευόμαστε.

Την Καρδίτσα της καρδιάς μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς»

Η εκδήλωση δεν σταμάτησε εκεί αλλά όλοι αυτοί οι παριστάμενοι περίμεναν υπομονετικά να σφίξουν το χέρι του Κώστα Γκαβογιάννη και να δηλώσουν ότι θα είναι στο πλευρό του μέχρι την τελική νίκη.