Καιρός να δράσει η νεολαία

Η αποχή μιας μεγάλης μερίδας πολιτών, κυρίως νέων, από τα κοινά δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

Τις τελευταίες δεκαετίες η νεολαία συνεχώς αποστασιοποιείται από την πολιτική και για το δυσάρεστο αυτό γεγονός δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Οι ευθύνες βαραίνουν τους πολιτικούς που αν κρίνουμε από τους δικούς μας εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο, φαίνεται ότι ξέχασαν τους λόγους για τους οποίους εκλέχθηκαν και ταυτόχρονα έχουν απορροφηθεί υπερβολικά από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο για τίποτα άλλο.
Από την άλλη η νεολαία αντιλαμβανόμενη όλα αυτά, γιατί και πολιτικό κριτήριο διαθέτει και πολύ περισσότερες γνώσεις απ’ όσες νομίζουν κάποιοι, συντηρεί την απάθεια που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, απαξιώνοντας τους εν λόγω πολιτικούς. Θα συμφωνούσα με τη στάση τους αν δεν υπήρχε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Απέχοντας από τα κοινά, απέχουν από τη διαμόρφωση των συνθηκών του δικού τους μέλλοντος, γιατί το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς, οι ίδιοι θα το ζήσουν και επιβάλλεται να συμμετάσχουν στη διαμόρφωσή του, τη στιγμή μάλιστα που η μόρφωση και οι ικανότητές τους ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Είναι άδικο για τους ίδιους να αφήνουν άτομα που εκλέχθηκαν για τις ενασχολήσεις τους και όχι για τα πολιτικά τους πιστεύω, να καθορίσουν τη μοίρα τους. Είναι καιρός τη μοίρα μας να την καθορίσουμε οι ίδιοι και τη μοίρα του μέλλοντος, οι νέοι άνθρωποι, μιας και αυτούς αφορά.
Οι τομείς ενεργούς συμμετοχής είναι πολλοί σε ένα φάσμα που ξεκινάει από την ψήφο για να φτάσει στη λήψη αποφάσεων. Ιδιαίτερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση τα πράγματα είναι πιο άμεσα και τα αποτελέσματα των πράξεων γίνονται γρήγορα ορατά.
Απευθυνόμενος λοιπόν στη νεολαία της Καρδίτσας τους παροτρύνω, σεβόμενος τις απόψεις τους, να έχουν ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα, να είναι και να παραμένουν ενεργοί πολίτες, να στέκονται ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στον κάθε συνδημότη.
Εστιάζοντας στον πολιτικό πολιτισμό και όχι σε κραυγές, ανούσιες συγκρούσεις και αντιπαλότητες, μπορούν να συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, με σεβασμό , με ουσία , με ποιότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γυρίσουμε πιο εύκολα σελίδα δίνοντας άλλη πνοή στον τόπο που ζούμε όλοι, ταυτόχρονα όμως θα μετατρέψουμε από απαθείς πολίτες σε ανθρώπους της δουλειάς, της ανάπτυξης και της προόδου. Η συμμετοχή είναι αυτή που μετατρέπει τους ανθρώπους από εξαρτώμενους σε ελεύθερους. Και αλίμονο αν η νέα γενιά δεν είναι ελεύθερη!